Dzień Kropki

.

We wtorek 15 września w naszej szkole obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Kropki. To święto kreatywności, pokonywania ograniczeń i wzmacniania wiary we własne możliwości. Mimo panującej pandemii kropki „połączyły” nasze talenty. Zwykłe kropki dały wiele radości, uśmiechu i wspólnej zabawy.

Grupa „Odkrywcy” ze Szkoły Przysposabiającej do Pracy zorganizowała konkurs plastyczny pt. „Zaszalej z kropką”. Do udziału w zabawie zostały zaproszone wszystkie klasy szkolne. Galerię prac wyeksponowaliśmy na boisku szkolnym, aby każdy mógł podziwiać wspaniałe prace koleżanek i kolegów. Poziom prac, a także ich technika wykonania były na bardzo wysokim poziomie.

Wspólnie wysłuchaliśmy opowiadania o Vatshi i jej kropce, od której tak naprawdę wszystko się zaczęło…Po raz pierwszy od dłuższego czasu mieliśmy okazję wspólnie zaśpiewać, a dzisiaj była to piosenka „Biedroneczki są w kropeczki”. Pod wpływem muzyki i naszych głosów mury Ośrodka na nowo zaczęły tętnić życiem. Uwieńczeniem spotkania były gratulacje, owacje, taniec oraz rozdanie nagród i dyplomów.