Dzień Rodziny 2018

Dzień Rodziny to dla nas wszystkich wyjątkowe i szczególne święto, gdzie dzieci mają okazję złożyć podziękowania kochanym Rodzicom, za pomoc, dobre słowo i miłość, której nic nie zastąpi. W tym roku ta uroczystość odbyła sie 6 czerwca 2018 r.,  na krużgankach w pobliżu  naszego Ośrodka.

Z tej okazji dzieci z naszej szkoły i Placówki Wsparcia Dziennego przedstawiły  piękną baśń o Brzydkim Kaczątku, który w poszukiwaniu akceptacji opuszcza rodzinne strony i wyrusza w podróż pełną przygód, by odnaleźć to czego szukało: miłość i zrozumienie.

Uczniowie wraz z opiekunami zaprezentowali się w pięknych, kolorowych i pełnych fantazji strojach przedstawiających: owady, ptaki i zwierzęta gospodarstwa domowego. Nie zabrakło również ciekawych tańców w wykonaniu wesołych i roztańczonych żabek oraz zimowych, delikatnych śnieżynek. Pełnym wzruszeń i zachwytu okazał się taniec majestatycznych łabędzi. Młodzi artyści w pięknych maskach z piór i ręcznie wykonanymi skrzydłami do muzyki Piotra Czajkowskiego „Jezioro Łabędzie” zakończyli przedstawienie, którego myślą przewodnią było „ …bo każdy z nas jest piękny nawet jeśli inni nie potrafią tego dostrzec.” Wręczone rodzicom piękne czerwone kwiaty były miłym dopełnieniem składanych podziękowań i życzeń.

Po występach przyszedł czas na wspólny poczęstunek i wiele atrakcji: zabawy z chustą, malowanie twarzy, balonowe wariacje, przejażdżki bryczką oraz zwiedzanie muzeum Św. Jana Pawła II i mini zoo.

Ten piękny dzień Rodziny był dal nas wszystkich czasem pełnym radości, uśmiechów i miłych niespodzianek.

Dziękujemy kochanym Rodzicom i wszystkim Gościom za liczne przybycie i wspólnie spędzony czas.

Zapraszamy do galerii