Pożegnanie sióstr Albertynek

27 stycznia 2017 r.  po blisko 16 latach posługi w naszej wspólnocie Ośrodka, Siostry Albertynki Posługujące Ubogim opuściły progi swojego dotychczasowego domu zakonnego w Jadownikach Mokrych. Przez ten czas Siostry służyły w naszym ośrodku, pomagając wszystkim potrzebującym. Dziękując za modlitwę i wieloletnią posługę, uczniowie Szkół Specjalnych, mieszkańcy Domu Pomocy Społecznej oraz pracownicy naszego ośrodka ze wzruszeniem pożegnali s. Barbarę, s. Ninę i s. Bogumiłę, z którymi tak bardzo byli związani. Cała wspólnota bardzo licznie zgromadziła się na Mszy św. dziękczynnej w intencji Sióstr, której przewodniczył Abp. Józef Kowalczyk, Prymas Senior. Po mszy św. wszyscy udali się na wspólny poczęstunek.

Jeszcze raz całego serca pragniemy podziękować siostrom za wieloletnią posługę i za wszelkie dobro wyświadczone wszystkim osobom przebywającym w naszym ośrodku oraz życzymy zdrowia i Błogosławieństwa Bożego na dalsze lata służby w innych placówkach zakonnych prowadzonych przez siostry Albertynki.