Dzień Edukacji Narodowej i Dzień Służby Zdrowia 2018

18 października 2018 r. w naszym Ośrodku obchodziliśmy  Dzień Edukacji Narodowej oraz Dzień Służby Zdrowia. Uroczyste świętowanie rozpoczęła Msza Święta w Kaplicy, odprawiona  w intencji nauczycieli, pielęgniarek, rehabilitantów, opiekunek oraz pozostałych pracowników szkoły. Ks. Dyrektor Marek Kogut podkreślił jak ważna i odpowiedzialna jest praca z dziećmi oraz powierzył wszystkich, którzy ją wykonują wstawiennictwu i opiece patrona dnia dzisiejszego – Św. Łukasza.

Po zakończonej Mszy Świętej uczniowie zaprosili wszystkich gości na program artystyczny.  Młodzi artyści słowem, piosenką oraz tańcem uświetnili ten wyjątkowy dzień w roku szkolnym. Wiele ciepłych i miłych słów popłynęło w kierunku naszych nauczycieli oraz pracowników służby zdrowia. Uczniowie wyrazili swoją wdzięczność za codzienny trud włożony w edukację, wychowanie i opiekę. Za ogromną cierpliwość, czułe serce i wszelką pomoc jaką doświadczają w naszej Ośrodku. Każdy z pracowników otrzymał upominek w postaci filiżanki ze słodkim dodatkiem.

Na zakończenie  Ks. Dyrektor podziękował wszystkim pracownikom za dotychczasowe zaangażowanie i pracę oraz życzył wielu sił i wytrwałości.

Słowa wdzięczności dla pracowników szkoły wyrazili również przedstawiciele Rady Rodziców wręczając na ręce ks. Dyrektora kwiaty,  słodycze oraz zaproszenie na wspólny obiad.

Z okazji Dnia Nauczyciela i Dnia służby Zdrowia

życzymy Wam dużo szczęścia, radości i satysfakcji z wykonywanej pracy.