Odpust ku czci Miłosierdzia Bożego w kaplicy naszego Ośrodka 2022

W dniu 23 kwietnia 2022 roku społeczność naszego Ośrodka przeżywała uroczystość odpustową ku czci Miłosierdzia Bożego. Przed Mszą Świętą odmówiona została koronka do Bożego Miłosierdzia. Uroczystej Eucharystii przewodniczył ks. Marcin Gazda, któremu towarzyszyli ks.dziekan Bogdan Walerowski, proboszcz parafii w Jadownikach Mokrych i ks. Marek Kogut, dyrektor naszego Ośrodka. W wygłoszonej homilii ks. Marcin podkreślił wielkie znaczenie miłości miłosiernej, która jest źródłem nadziei, a ufność we wszechmocną miłość Boga jest szczególnie potrzebna w dzisiejszych, jakże trudnych czasach.

We wspólnej modlitwie polecaliśmy Miłosierdziu Bożemu wszystkich chorych, cierpiących, pracowników Caritas, ofiarodawców naszego Ośrodka oraz uchodźców  z Ukrainy, którzy cierpią z powodu wojny.

W uroczystości odpustowej uczestniczyli pracownicy Ośrodka, mieszkańcy Jadownik Mokrych, jak również goście z Ukrainy.

Po zakończonej Eucharystii ks. Marek zaprosił wszystkich na uroczystą kolację.