Wycieczka dzieci z Placówki Wsparcia Dziennego do Tarnowa

W okresie ferii zimowych dzieci wraz z wychowawcami udały się na wycieczkę, tym razem do Tarnowa. Pierwszym miejscem, które odwiedziliśmy było Centrum Zabaw Akuku. To wspaniałe miejsce, gdzie kolorowe konstrukcje, tunele, zjeżdżalnie, trampolina, basen z kulkami pozwoliły bardzo aktywnie i bezpiecznie doskonalić umiejętności ruchowe dzieci oraz przeżyć niesamowite wrażenia.

Po wyczerpujących zabawach wszyscy uczestnicy wycieczki udali się do kina Cinema 3D  na film pt. „Sing”.  Była to animowana komedia, opowiadająca o poszukiwaniu gwiazdy, którą każdy z nas ma w sobie. W świecie zwierząt, teatr prowadzony przez koalę Bustera Moona popada w tarapaty i aby go ocalić ogłasza wielki  konkurs, na najpiękniejszy głos. Do konkursu stają: przemądrzała mysz, nieśmiała słonica, utalentowana matka 25 świnek, młody gangster goryl i punkowa jeżozwierzyca, oraz utalentowany tancerz – świnka. Ta piękna i pouczająca opowieść uświadomiła dzieciom, że trzeba spełniać swoje marzenia, przełamywać słabości, że wszystko jest możliwe.

Na koniec wycieczki wszyscy chętnie zjedli posiłek w restauracji McDonald’s , otrzymując w zestawie zabawkę z oglądanego wcześniej filmu. Powrót do domu przebiegałw doskonałych humorach i miłej atmosferze.