Spotkanie noworoczne dla babć, dziadków i rodziców

W dniu 23 stycznia 2018 r. w naszym Ośrodku odbyło się spotkanie noworoczne, na które zostali zaproszeni babcie, dziadkowie oraz rodzice. ,,Ach! Co za noc!” to przewodnie słowa jasełek, które zaprezentowali uczniowie naszych szkół oraz podopieczni Placówki Wsparcia Dziennego. Dzieci przypomniały widowni historię Bożego Narodzenia. Młodzi aktorzy z dużym zaangażowaniem wcielili się w role związane z Narodzeniem Jezusa: Maryi, Józefa, aniołów, archaniołów, pasterek, pasterzy, zwierzątek, mędrców, gwiazdy, Heroda i jego służby, a także diabła i śmierci. Wszystkich zachwycił taniec Archaniołów ubranych w niezwykłe skrzydła isis, które swoim blaskiem oznajmiły narodzenie Pana Jezusa. Równie pięknie w tańcu zaprezentowały się  pasterki z pasterzami a także wszystkie zwierzątka, które przyszły do stajenki. Ciekawym elementem jasełek był również taniec gwiazdy, która wskazała drogę do prostej i cichej szopki betlejemskiej.

Po występie dzieci złożyły serdeczne życzenia swoim babciom i dziadkom z okazji Ich święta. W dowód wdzięczności wręczyły kwiaty – gwiazdy betlejemskie. Nie zabrakło w tym dniu uśmiechu, wzruszeń i czułości. Dopełnieniem tego święta był słodki poczęstunek na jadalni.

Zapraszamy do galerii